Albert Heijn en EarthToday

Albert Heijn wil beter eten bereikbaar maken voor iedereen, nu en in de toekomst. We willen de wereld beter achterlaten en de natuur zo goed als mogelijk beschermen. Dat doen wij samen met onze vaste boeren, telers en leveranciers. Nationaal en internationaal. En nu ook samen met EarthToday.

Lees meer over de samenwerking

Dit doen wij voor duurzaamheid

Wij willen beter eten bereikbaar maken voor iedereen. Beter eten is eten met respect voor mens dier en natuur zonder het verspillen van voedsel, plastic en verpakkingen en onnodige CO2 uitstoot. Samen met vaste boeren, telers en leveranciers zetten wij stappen om het steeds een beetje beter te doen.

Lees meer in ons duurzaamheidsverslag

Steeds beter eten

Met minder dan 10 jaar te gaan om de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties in 2030 te halen, is er nog veel te doen. Met onze duurzaamheidsstrategie nemen we onze verantwoordelijkheid als het gaat om onze impact op mens, dier en milieu. De belangrijkste pijlers in ons duurzaamheidsbeleid zijn:

1. Gezondere leefstijl

We willen klanten en medewerkers helpen om gezonder en gevarieerder te eten en te leven. Dit doen we via ons Beter Eten  programma, herkenbaar aan de zeegroene kleur.  

2. Betere ketens

We verkopen meer dan 11.000 verschillende huismerkproducten. We vinden het belangrijk dat het voor iedereen inzichtelijk is hoe die producten van A tot Z gemaakt worden en wie erbij betrokken zijn.  We geven je graag inzicht in onze ketens.

3. Minder voedselverspilling

Voedselverspilling is nog altijd een grote uitdaging. Het is zonde van het eten, de energie die erin is gestopt om het product te maken én het heeft een negatief effect op het klimaat. Daarom doen wij zoveel mogelijk om minder te verspillen. Daarnaast helpen we ook onze klanten om thuis minder te verspillen met de nodige inspiratie. 

4. Beter verpakken

Als supermarkt gebruiken we veel verpakkingsmateriaal. Hoe duurzamer we dat doen, hoe beter. We focussen op minder materiaal, recyclebaarheid, hergebruik en de inzet van hernieuwbare grondstoffen. Lees meer over hoe wij beter verpakken.

5. Beter voor het klimaat

We doen er alles aan om onze CO2-uitstoot zoveel mogelijk te verlagen. Dat doen we zowel in de productie als in de operatie en we stimuleren plantaardig eten. Meer lezen? We hebben alles over wat wij doen voor het klimaat op een rij gezet.

Uitgebreid lezen over deze onderwerpen?

Lees alles over duurzaamheid bij Albert Heijn in onze duurzaamheidsverslagen :

Duurzaamheidsverslag 2020

Rapportage duurzame cacaoketen 2020

Voorgaande jaren:

Duurzaamheidsverslag 2019

Duurzaamheidsverslag 2018

Duurzaamheidsverslag 2017

Alles op een rij in deze video

Wist je al dat we door consumenten gezien worden als duurzaamste supermarkt?

Voor de 5e keer op rij hebben jullie (Nederlandse consumenten) ons uitgeroepen tot meest duurzame supermarkt van Nederland! We hopen elke dag mensen te inspireren om beter te eten en duurzamere en gezondere keuzes te maken, daarom zijn we ook trots en vereerd met deze prijs. Bedankt! 

De Sustainable Brand Index is een onafhankelijk perceptieonderzoek onder meer dan 7.700 Nederlandse consumenten en wordt gedaan onder de grootste 8 supermarktketens. Activiteiten op duurzaamheid, branding en communicatie worden in kaart gebracht. De belangrijkste domeinen waar Albert Heijn in het onderzoek positief op wordt beoordeeld, zijn: gezonde producten, een breed aanbod van biologische en vegetarische producten, een breed aanbod aan lokale producten en het leveren van een actieve bijdrage aan vermindering van voedselverspilling. In het onderzoek staat de perceptie centraal: wat weten en vinden consumenten van het duurzaamheidswerk van de Nederlandse supermarkten?

Lees er uitgebreid over

We vertellen je ook graag meer over:

Dierenwelzijn

Wij vinden het belangrijk onze dieren een zo goed mogelijk leven te geven. Zo werken we met onze ‘Beter voor’ programma’s aan een beter leven voor onze kippen, varkens en koeien.

Lees meer over onze aanpak

Biodiversiteit

Biodiversiteit is een belangrijk onderwerp voor onze ketens van zowel dichtbij als ver weg. Om de biodiversiteit in Nederland en daarbuiten te beschermen, zijn we daarom diverse initiatieven gestart. 

Lees meer over onze aanpak

Mensenrechten

Bescherming van mensenrechten is niet overal ter wereld vanzelfsprekend. Daarom zetten wij ons in voor de bescherming van mensenrechten en het milieu in onze internationale ketens.

Lees meer over onze aanpak

Meer lezen over wat jij kan doen?

5 tips om minder plastic te gebruiken

De wereld een stukje schoner maken is zo moeilijk nog niet. We delen 5 tips met je hoe jij minder plastic kan gebruiken.

Lees alle 5 tips

Duurzaam eten doe je zo!

Door duurzamer te eten, met duurzame producten of op duurzame manier, kan je jouw afdruk op de aarde (de impact op het milieu) verkleinen. Wij hebben 6 tips voor je op een rij gezet!

Meer informatie

5 tips om de biodiversiteit te vergroten

Wat minder vlees en plastic, wat meer groen en beestjes.5 tips om de biodiversiteit in jouw tuin te vergroten!

Lees hoe jij biodiversiteit kan vergroten