Budgetrecepten
Budgetrecepten

Budgetrecepten

Budgetrecept? Een goedkope maaltijd koken kan hartstikke makkelijk zijn. Of het nu voor een groot gezin is, voor 2 personen of voor jezelf: met deze recepten zet je voor ongeveer € 2 p.p. grootse gerechten op tafel.

Tajine met kip en abrikoos

Tajine met kip en abrikoos

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote uien

4 tenen

knoflook

1 kg

vastkokende aardappel

600 g

winterpeen

3 el

milde olijfolie

1½ el

ras el hanout

600 g

kipdrumstick

75 g

gewelde abrikozen zonder pit

200 ml

kokend water

50 g

ongebrande amandelen

Dit heb je nodig

  • tajine of braadpan

  1. Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Schil de aardappelen en halveer in de lengte. Schil de winterpenen, halveer in de breedte en snijd in kwarten in de lengte.
  2. Verhit de olie in de tajine of braadpan op middelhoog vuur. Fruit de ui in 5 min. goudbruin en glazig. Schep regelmatig om. Voeg de ras el hanout en knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de kip toe en braad 5 min. aan. Schep halverwege om. Breng op smaak met zout.
  3. Voeg de aardappel, abrikoos en het water toe aan de kip en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat in 30 min. gaar stoven met de deksel op de tajine. Voeg halverwege de peen toe.
  4. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Rooster de amandelen in 8 min. krokant en bruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord.
  5. Haal de deksel van de tajine, schep om en laat nog 6 min. koken tot de saus iets ingekookt is. Hak de geroosterde amandelen en garneer de tajine ermee.
Koken met Prijsfavorieten

Koken met Prijsfavorieten

Een goedkope maaltijd op tafel zetten? Met meer dan 1500 Prijsfavorieten ben je altijd voordelig uit. Dit zijn producten van topkwaliteit die altijd laaggeprijsd zijn. Je herkent ze aan het blauwe duimpje. Als je die ziet, zit je goed!

Budget recepten van Allerhande: onder €2 p.p.

Allerhande’s budgetregels: hoofdgerechten die € 2 p.p. kosten, berekend o.b.v. 4 personen en prijswijzigingen voorbehouden. Een lekkere en goedkope maaltijd begint thuis. Maak een boodschappenlijstje en kies zo veel mogelijk seizoensproducten. Die zijn, naast lekkerder, ook goedkoper dan buiten het seizoen én meestal ook nog in de Bonus.

Handig: 1x koken en 2x eten! Maak een dubbele portie en vries de extra hoeveelheid in. Zoals deze budgetproof stamppot met extra groenten, prei-tuinerwtensoep en handig in te vriezen tomatensaus voor bijv. pasta.

Budget recepten van Allerhande: onder €2 p.p.